Akvárium Szűrés

Akvárium Szűrő | Tengeri akvárium külső szűrése (lágykorallos medencékhez)

Minden általunk tervezett tengeri akvárium szűrése, Berlin-i módszerrel van kialakítva. A módszer lényege, hogy a leömlő víz egy egyszerű mechanikai szűrésen (100 vagy  200 mikron finomságú szűrőhálón) folyik keresztül, majd közvetlenül egy nagy teljesítményű fehérjelehabzóba kerül, ahol a fehérje alapú bomlástermékek csapódnak ki.

A Berlin-i módszer nem igényel elavult csöpögtetős szűrőrendszert (amely felhalmozza a nitrátot), és a hozzá szükséges nitrátbontó szűrőt. A biológiai szűrést az akváriumban található jó minőségű és nagy mennyiségű élőkő végzi.

Megfelelő áramoltatással és világítással kiegészítve a fehérjelehabzóra alapuló szűrés, (Berlin-i módszer) a legnépszerűbb és legmegbízhatóbb tenger-akvarisztikai módszer az Egyesült Államoktól Németországon át Ausztrália tengeri akvakertészei körében!

A mechanikai és biológiai szűrésnek, az akvárium alatti szekrény ad helyet, ahol a tecnikai (szűrő) medencében, folyamatosan – napi 24 órán keresztül tisztul a víz. A Kíváló minőségű szűrőberendezések minden tengeri élőlény igényeit kielégítő vizminőséget biztosítanak.

Alapszűréshez szükséges technika Kőkorallok tartásához

Kőkorallos akváriumoknál már szükséges a folyamatos kalcium biztosítása – a víz stabilitásának megőrzése mellett -, ehhez Szén-dioxid rendszerrel meghajtott Kalcium Reaktorok alkalmazása a legmegbízhatóbb módszer. A víz stabilitásának folyamatos kontrollját, elektródákkal vezérelt mérőműszerek mutatják.

Kőkorallos medencék esetében mindenképpen érdemes megemliteni a Zeovit módszert, amely speciális  szűrőanyagával tökéletes tápanyagszintet biztosít, speciális baktériumtápláló készítményeivel pedig bámulatos fejlődés tapasztalható a legkényesebb korallok növekedésében is!

Kiegészítő berendezések

Az ozmózis vízkészítő berendezés beszerzése ajánlott és áruk hamar megtérül. A részleges vízcserékkel és a párolgással elveszített víz utánpótlásához, egyszerűen és könnyen készíthetünk ioncserélt vizet otthon és olcsón.

Az automata vízpótló vagy utántöltő rendszer praktikus és olcsó megoldása az elpárolgott vízmennyiség folyamatos pátlásának, melyet egy kis szivattyú – a vízszinthez igazodva pótol egy víztartályból.

Aktív szén és Foszfátszűrő szűrőanyagokat is használhatunkunk reaktorok segítségével. A módszer megbízhatóan csökkenti a foszfátot, illetve a színező, és a toxikus anyagok mennyiségét. Használatuk nem szükségszerű, de ajánlott.

UV szűrők használata betegségek esetén vagy ivadékhalak nevelésekor rendkívül hasznos, mivel hatékonyan és megbízhatóan tisztítja meg a vizet a legkisebb kórokozóktól is. Állandó szűrőberendezésként viszont fölösleges a használata és veszélyes a hasznos baktériumok szempontjából is.

.